OK o sa incerc sa va arat cum sa faci o suprafata care oglindeste.O sa fie putin complicat ,dar foarte putin. Pentru acest tutorial o sa folosesc o harta creata de mine.Inainte sa trec la scriera lui am sa presupun ca aveti cunostintele de baza.
PASUL 1
Binenteles,sa aveti o harta.
PASUL 2
Selectati absolut tot in afara de podea.(e bine sa nhu selectati si mobilierul sau ce mai aveti voi pe harta,oricum imaginea spune mai multe)
PASUL 3
Apoi dati paste undeva dedesubtul hartii.Aveti grija sa fie selectat la ce ati dat paste,si apoi apasati CTRL+M unde apasati pe "Rotate" si scrieti la "Y" 180.
]
Acum o sa aveti ceva de genu:
PASUL 4
Acum aliniam ceea ce am intors cu susul in jos,la podea.
PASUL 5
Selectam podeaua si apasam "Tie to Entity" .
Selectam "func_wall" si apoi Urmatoarele optiuni.La "RENDER MODE" pune pe "TEXTURE"
La "FX Amount" scriem 180(aceasta valoare este cea mai potrivita,dupa mine)
PASUL 6
In cazul hartii mele, marginile podelei intalnesc "spatiul negru"(ala in care nu este nimic) si deoarece este o entitate, va cauza o scurgere(LEAK) si atunci nu vom mai putea pune lumini frumoase pe harta,va fi lumina peste tot.Asta nu este frumos si in plus afecteaza calitatea hartii.
PASUL....am terminat!
Presupun ca vreti sa vedeti si un screenshot :
PASUL 1
Binenteles,sa aveti o harta.
PASUL 2
Selectati absolut tot in afara de podea.(e bine sa nhu selectati si mobilierul sau ce mai aveti voi pe harta,oricum imaginea spune mai multe)
PASUL 3
Apoi dati paste undeva dedesubtul hartii.Aveti grija sa fie selectat la ce ati dat paste,si apoi apasati CTRL+M unde apasati pe "Rotate" si scrieti la "Y" 180.
]
Acum o sa aveti ceva de genu:
PASUL 4
Acum aliniam ceea ce am intors cu susul in jos,la podea.
PASUL 5
Selectam podeaua si apasam "Tie to Entity" .
Selectam "func_wall" si apoi Urmatoarele optiuni.La "RENDER MODE" pune pe "TEXTURE"
La "FX Amount" scriem 180(aceasta valoare este cea mai potrivita,dupa mine)
PASUL 6
In cazul hartii mele, marginile podelei intalnesc "spatiul negru"(ala in care nu este nimic) si deoarece este o entitate, va cauza o scurgere(LEAK) si atunci nu vom mai putea pune lumini frumoase pe harta,va fi lumina peste tot.Asta nu este frumos si in plus afecteaza calitatea hartii.
PASUL....am terminat!
Presupun ca vreti sa vedeti si un screenshot :